Utbildning och sallad på en restaurang i Stockholm.

Jag gick en utbildning  i Stockholm i våras och åt då en god sallad på en restaurang där. Efter det ville jag äta sallad nästan varje dag! Men som student har man inte råd att äta på restaurang i tid och otid. En vän skickade ett recept på en fruktig sallad till mig från USA, hon har också studerat i Stockholm innan. Jag delar så klart med mig av detta nedan. Vill du äta sallad på restaurang i Stockholm? Salladsdrottningen har underbara sallader och jag vill verkligen äta där varje dag.

Fruktsallad med blåbär, persika och timjan
Antal portioner: 4-8.

INGREDIENSER
4 persikor
4 nektariner
1 kopp blåbär
2 tsk färsk, hackad timjan
1 tsk riven ingefära
1/4 kopp citronsaft
1 tsk citronskal
1/2 kopp vatten
1/4 kopp socker (beroende på hur söta frukterna är, kanske du kan hoppa över det)
Eller 1 msk agave sirap i stället för vatten och socker

Så här gör du:

1 Om du använder vatten och socker placera dem i en liten kastrulloch koka upp tills vätskan reducerats till hälften, som en enkel sirap. Låt svalna.

2 Hacka upp persikor och nektariner och placera dem i en skål med blåbär. Häll över den kylda sirapen eller agave sirap. Tillsätt timjan, citronsaft, citronskal och ingefära.

3 Rör om och täck med plastfolie, ställ i kylen och låt dra ca en timme. Servera!

3 Rör om och täck med plastfolie, ställ i kylen och låt dra ca en timme. Servera!