Glasmästare, utbildning i Göteborg.

Det finns något som alltid fascinerat mig, glas! Jag står vid ett vägval om  jag ska utbilda mig eller jobba kvar med samma tråkiga kontorsjobb som jag alltid haft. Jag vantrivs verkligen så jag tror att det är dags att göra något helt nytt. I Göteborg finns det en utbildning för att bli glasmästare.

Vad gör då en glasmästare? Man kan som färdig glastekniker utföra underhåll och reparationsarbete av fönster. I dag är det väldigt populärt med uterum eller glas i väggar och tak, så sysselsättning borde inte vara ett problem. Det är ett ganska varierat arbete.

Det bästa med mina tankar är att utbildningen finns här i Göteborg. Jag vill helst av allt inte flytta för att bli glasmästare. Här kan man få veta mer om glasmästare i Göteborg, gunnarsglas.se. Jag har faktiskt tänkt att besöka ett glasmästeri för att se hur de jobbar och vad de får för olika uppdrag. Kanske får jag tillfälle att prata med någon som jobbat med detta ett tag och kan ge lite tips eller råd.

Glas kan användas till så mycket saker och det är ett härligt material på flera sätt. Hemma till exempel, där har vi glasdörrar i duschen, glasväggar i uterummet, glashyllor på väggarna.