VVS Ingenjör, yrkesutbildning.

Jag har länge velat och varit osäker över vad jag vill göra i framtiden. Jag har haft många jobb och jobbat som  bl.a. lagerarbetare, på posten, som servitör, på ICA mm. Men efter alla dessa jobb har jag aldrig riktigt känt att det har varit det jag velat hålla på med resten av livet. Jag är väldigt aktiv av mig och gillar att arbeta praktiskt med händerna. För två år sen valde jag därför att söka en yrkesutbildning som VVS ingenjör. Jag blev överlycklig när jag fick beskedet att jag kommit in och 1 och ett halvt år senare sitter jag här med bara min praktik kvar innan jag kan kalla mig en fulländad VVS ingenjör. För första gången känns det verkligen som jag valt rätt och jag älskar det praktiska med arbetet. Jag har den bästa sambon som stöttat mina beslut och en underbar son på 3 år som motiverar mig. Min praktik har jag på VVS firman Stv där jag trivs jättebra. Kollegorna är trevliga men framförallt har de varit länge i branschen och kan den utan till.

Praktikmomentet anser jag vara det bästa under hela kursen. Det är bra att ha föreläsningar mm för att lära sig alla verktyg och namn men att verkligen få komma ut och testa på arbetet på riktigt har varit otroligt lärorikt. Det har gett mig mycket kött på benen inför framtiden som jag nu ser ljust på! Efter praktiken kommer vi att ha en presentation där vi skall gå igenom vad vi lärt oss under praktiken och efter det blir det ett slutprov. Min dröm hade varit att få en fast anställning som VVS ingenjör efter utbildningen. Vi har diskuterat lite under tiden jag praktiserat och det är inte helt omöjligt att jag stannar kvar här vilket jag mer än gärna hade gör.

vvs